16 października 2013

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- keczup
- ser żółty - duże plastry
- szynka - duże plastry
- jajko rozmącone


Wykonanie:
Rozkładamy ciasto francuskie, całość smarujemy  keczupem, układamy na nim plastry szynki i żółtego sera, całość zwijamy ciasno w roladę, kroimy na dosyć grube plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w piekarniku do uzyskania złotego koloru.




 
 
 
 
 
 
 
 
Ciasta nie trzeba już niczym przyprawiać bo szynka i ser dają mu super aromat a keczup czyni je wilgotniejszym :-)
 
 

6 komentarzy:

  1. Zabiję... Teraz będzie za mną takie żarcie chodzic... A tu ciasto na pizzę nastawiłam ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie muszę spróbować :)
    Weekend tuż tuż :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pycha :) Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe jak ser jest rozpuszczony :)

      Usuń
  3. Twoje ślimaczki są po prostu przepyszne!!
    pierwsze co ze stołu znikało to właśnie ślimaczki :D
    dziekuje za przepis :)

    OdpowiedzUsuń

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)