- opakowanie ciasta francuskiego
- keczup
- ser żółty - duże plastry
- szynka - duże plastry
- jajko rozmącone
Wykonanie:
Rozkładamy ciasto francuskie, całość smarujemy keczupem, układamy na nim plastry szynki i żółtego sera, całość zwijamy ciasno w roladę, kroimy na dosyć grube plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w piekarniku do uzyskania złotego koloru.
Ciasta nie trzeba już niczym przyprawiać bo szynka i ser dają mu super aromat a keczup czyni je wilgotniejszym :-)
Zabiję... Teraz będzie za mną takie żarcie chodzic... A tu ciasto na pizzę nastawiłam ;-)
OdpowiedzUsuńZrób kiedyś koniecznie :)
UsuńPycha :)
Koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńWeekend tuż tuż :)
Pycha :) Najlepiej smakują jeszcze lekko ciepłe jak ser jest rozpuszczony :)
UsuńTwoje ślimaczki są po prostu przepyszne!!
OdpowiedzUsuńpierwsze co ze stołu znikało to właśnie ślimaczki :D
dziekuje za przepis :)
Cieszę się ze smakowało :)
OdpowiedzUsuń