28 października 2013

Rissotto na skróty

Składniki:
- gotowy sos w słoiczku do spaghetti duży
- mięsko mielone (na jeden słoiczek to może z 300-400 gram)
- cebulka jedna sztuka
- ryż na 1 osobę ok 50 gram
- olej lub oliwa
- ser żółty wedle uznania


Wykonanie:
Gotujemy osobno ryż (biały, brązowy, paraboiled, specjalnego ryżu do risotto nie lubię).
Podsmażamy mięsko na patelni z cebulką, mogą być formowane kuleczki albo całą masę przesmażyć, dodać gotowy sos , chwilkę dusić.
Całość przemieszać z ryżem, wyłożyć na talerz i udekorować plasterkami żółtego sera.




2 komentarze:

  1. Polecam to danie :) pyszne i bardzo szybkie w wykonaniu. Naprawde wyjatkowy smak.

    OdpowiedzUsuń
  2. ;-) Dziękuję za opinie :) Nieraz trzeba zrobić coś na szybko :)

    OdpowiedzUsuń

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)