28 października 2013

Rolada wołowa

Składniki:
- mięso wołowe na rolady tyle ile chcemy roladek (możemy też już kupić gotowe rozbiete mięsko).
- przyprawa do pieczeni albo inna
- pieprz
- musztarda
- boczek
- cebulka
- ogórek kiszony
- tłuszcz do smażenia


Wykonanie:
Rozbijamy rolady.
Posypujemy z obu stron pieprzem i przyprawą do mięsa pieczonego, kładziemy musztardę, dosyć konkretną warstwę.
Przygotowujemy farsz: kroimy w kosteczkę boczek, cebulkę i ogórka kiszonego.
Na roladach posmarowanych musztardą kładziemy farsz, zwijamy roladę i obwijamy nićmi.
Smażymy w naczyniu na złoty kolor ze wszystkich stron, pod koniec dodajemy wody i dusimy pod przykryciem, na koniec z powstałego płynu robimy sos.




 
 
 

Podajemy z ziemniaczkami, kluseczkami :) Pycha!!!!!!!!!!!!!




1 komentarz:

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)