- paczka pierożków tortelini z mięsem
- 2-3 dojrzałe pomidory
- około 200 gram szynki ( może być konserwowa lub polędwica drobiowa).
- 2 ząbki czosnku
- mała cebula
- bazylia, sól, pieprz
- majonez (sporo bo makaron wpija mocno majonez).
Wykonanie:
Tortelini z mięsem gotujemy al denete. Przestudzamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w kosteczkę.
Szynkę także kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę.
Cebulkę kroimy bardzo drobno i dodajemy do całości.
Całość doprawiamy solą, pieprzem i bazylią ( jak ktoś nie lubi bazylii to można nie dodawać).
Dodajemy majonez i całość mieszamy by połączyły się wszystkie składniki.
Uwagi:
Robiłam także tą sałatkę z ogórkiem zielonym , można dodać także szczypiorek albo natkę pietruszki a nawet ogórek konserwowy.
Próbowałam tych tortellini... Z serem bodajże. Fuuuj!!! ;)
OdpowiedzUsuńZ serem nie widziałam, z mięskiem są pycha :)
UsuńTakie paczki Tortelini do gotowania, makaron z farszem :)