22 listopada 2013

Gulasz drobioy z marchewką

Składniki:
- Tyle filetów z piersi na ile osób chcemy obiadek
- dwie paczki marchewki mrożonej w kostce lub kilogram świeżej
- przyprawa do kurczaka
- słodka papryka
- cebule z 3 duże sztuki

Wykonanie:
Piersi myjemy, czyścimy, tniemy na długie kąski lub jak nam lepiej, może być w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka, papryką słodką.
Marchewkę jeżeli mamy świeża obieramy i kroimy w kostkę, jeżeli mrożoną to po prostu dodajemy ( nie trzeba rozmrażać).
Cebulę kroimy w piórka i dodajemy, całość dokładnie mieszamy, możemy dolać trochę oliwy z oliwek.
Danie wkładamy w woreczku do pieczenia do piekarnika na 180-190 stopni na godzinę, na koniec możemy otworzyć woreczek :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)