22 listopada 2013

Kotlet składany

Składniki:
- pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka, słodka papryka
- szynka kilka plasterków
- ser żółty kilka plasterków
- tłuszcz do smażenia
- czosnek
- panierka (jajka + bułka tarta)


Wykonanie:
Z piersi robimy duże kotlety, rozbijamy młotkiem, smarujemy z obu stron przyprawą do kurczaka, słodką papryką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na każdym płacie układamy plaster szynki i plaster sera i zwijamy na pół.
Tak zwinięty kotlet najpierw namaczamy w jajku, potem w bułce tartej ( niekiedy można też dodatkowo w mące) i smażymy na złoty kolor z obu stron i gotowe :)




Z braku ładniejszego zdjęcia dodaje takie, zaraz po usmażeniu w zbiorowej foremce :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)