Składniki:
- 3 udka z gęsi
- przyprawa do dań z drobiu
- woda z solą
- czosnek
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Myjemy udka, nacieramy przyprawą do drobiu, możemy przecisnąć przez praskę ząbek czosnku.
Polewamy lekko oliwą z oliwek, wkładamy do rękawa do pieczenia i piekarnika na 200 stopni na jakąś godzinkę, 15 minut przed końcem pieczenia otworzyć woreczek i posmarować pędzelkiem całe udka wodą z odrobiną soli ( skórka będzie dzięki temu smaczniejsza i bardziej chrupiąca).
Smacznego !!!!!
woda z solą? Serio? Wrzuć więcej magic tricków ;)
OdpowiedzUsuńZnalazłam ten trik gdzieś u Geslerowej :)
UsuńGęs z keczupem i przyprawą do drobiu? Matko Boska!
OdpowiedzUsuńAnonimie przyprawa jest do drobiu, do dań z drobiu !!!!!!!
OdpowiedzUsuńHelllooooo!
A z keczupu jest zrobione serduszko do dekoracji jeżeli nie widać, dziękuje :)