23 października 2013

Gąska

Składniki:
- 3 udka z gęsi
- przyprawa do dań z drobiu
- woda z solą
- czosnek
- oliwa z oliwek

Wykonanie:
Myjemy udka, nacieramy przyprawą do drobiu, możemy przecisnąć przez praskę ząbek czosnku.
Polewamy lekko oliwą z oliwek, wkładamy do rękawa do pieczenia i  piekarnika na 200 stopni na jakąś godzinkę, 15 minut przed końcem pieczenia otworzyć woreczek i posmarować pędzelkiem całe udka wodą z odrobiną soli ( skórka będzie dzięki temu smaczniejsza i bardziej chrupiąca).

Smacznego !!!!!


4 komentarze:

  1. woda z solą? Serio? Wrzuć więcej magic tricków ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Gęs z keczupem i przyprawą do drobiu? Matko Boska!

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimie przyprawa jest do drobiu, do dań z drobiu !!!!!!!
    Helllooooo!
    A z keczupu jest zrobione serduszko do dekoracji jeżeli nie widać, dziękuje :)

    OdpowiedzUsuń

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)