Ugotowane ziemniaki (które zostały np. z obiadu) przeciskamy przez praskę, dodajemy odrobinę soli, wbijamy jajko, wyrabiamy na masę. Można dodać troszkę bułki tartej, podsmażoną cebulkę lub można inne zioła. Wyrabiamy kotleciki i panierujemy w bułeczce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony.
Można dodać jako dodatek obiadowy lub główne danie np. z sosem pieczarkowym.
Bardzo dobre :)))))
- ZDJĘCIA BRAK -
-ZJEDZONE-
💗💗💗
Bardzo dobre :)))))
- ZDJĘCIA BRAK -
-ZJEDZONE-
💗💗💗
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)