26 listopada 2019

Kotleciki schabowe


Potrzebujemy:
- Schab bez kości 
- Przyprawy ulubione
- Jajko do panierki
- Bułka Tarta do panierki
- Olej do smażenia (masło klarowane lub smalec - niby najlepsze do smażenia potraw)

Schab tniemy, rozbijamy, marynujemy w przyprawach, moczymy w jajku i później obtaczamy w bułce tartej, smażymy na złoty kolor z obu stron na wybranym oleju.
Oczywiście można zrobić też wersję że najpierw obtaczamy w mące, ale ja ten moment pomijam.
Jeżeli ktoś lubi wieprzowinę to smacznego  :-))))))




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)