Składniki:
- trzy galaretki truskawkowe
- opakowanie truskawek mrożonych lub jak mamy świeże pół kilograma
- śmietana do ubicia albo gotowa jeżeli nie straszna nam "chemia"
DZIAŁAMY:
Galaretkę rozrabiamy i studzimy.
Do pojemnika dajemy na dół truskawki najlepiej przekrojone na cztery części.
Zalewamy ułożone truskawki galaretką i odkładamy do zastygnięcia do lodówki.
Miksujemy śmietankę tortową na sztywną masę.
Gdy galaretka się stężeje wykładamy na to bitą śmietanę i odkładamy do stężenia, można na noc żeby wszystko ładnie się przeszło smakami.
Kroimy i pałaszujemy :)))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)