Zupkę robimy na rosole, także najpierw robimy wywar, najlepiej mięsny.
Wywar przecedzamy i ponownie zagotowujemy i na gotujący się wsypujemy kaszę manną i mieszamy cały czas w trakcie dodawania. Sypiemy tyle, na jak gęstą chcemy uzyskać zupę. Można zrobić taką delikatną i rzadką a można i gęstą, sytą, bardzo aksamitną w smaku. Do całości, gotującej się zupy ścieramy marchewkę na grubych oczkach. Całość gotujemy ok 10 minut.
SMACZNEGO :)))))
Wywar przecedzamy i ponownie zagotowujemy i na gotujący się wsypujemy kaszę manną i mieszamy cały czas w trakcie dodawania. Sypiemy tyle, na jak gęstą chcemy uzyskać zupę. Można zrobić taką delikatną i rzadką a można i gęstą, sytą, bardzo aksamitną w smaku. Do całości, gotującej się zupy ścieramy marchewkę na grubych oczkach. Całość gotujemy ok 10 minut.
SMACZNEGO :)))))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)