19 września 2016

Tarta Ryżowa


SKŁADNIKI:

- dwa lub trzy woreczki ryżu ugotowanego
- śmietanka i przyprawy bądź gotowy sos serowy
- odrobina sera
- dowolne warzywa - ja dałam pomidora


WYKONANIE:

- ułożyć ryż na dnie foremki, rozprowadzić równomiernie
- zalać sosem serowym lub śmietanką (im wyższa ilość % tym lepiej) wymieszaną z ulubionymi przyprawami
- dodać odrobinę startego sera i pokrojonego dużego pomidora
- całość dobrze wymieszać
- piec w piekarniku jakieś 30 minut w temp 180-190 stopni




 


Myślę, że byłoby lepsze jakby dodać np. brokuł albo chociaż szczypiorek :)))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)