6 września 2016

Babeczki wytrawne








Składniki:

- jajka  - dwie sztuki
- mleko - pół kubeczka
- żółty ser- 100 gram
- kukurydza - kilka garści
- szynka - 100 gram
- przyprawy



Kawałek szynki ścieramy na grubych oczkach na tarce, umieszczamy w papilotkach albo w foremce przeznaczonej do muffinek. Ja dodałam bezpośrednio na blaszkę jak widać na zdjęciu.

Do każdej wnęki wsypujemy odrobinę kukurydzy, można też dodać drobno posiekany szczypiorek czy pieczarki.

Jajka roztrzepujemy z odrobiną mleka, dodajemy sól, pieprz do smaku.
.
Zalewamy masę przygotowanym płynem.

Zapiekamy około pół godziny w temp 180-200 stopni.

Najlepiej smakują na ciepło!!!
Zimne są bez wyrazu - proponowane podanie - z keczupem !!!!!!!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)