Składniki:
- jajka - dwie sztuki
- mleko - pół kubeczka
- żółty ser- 100 gram
- kukurydza - kilka garści
- szynka - 100 gram
- przyprawy
Kawałek szynki ścieramy na grubych oczkach na tarce, umieszczamy w papilotkach albo w foremce przeznaczonej do muffinek. Ja dodałam bezpośrednio na blaszkę jak widać na zdjęciu.
Do każdej wnęki wsypujemy odrobinę kukurydzy, można też dodać drobno posiekany szczypiorek czy pieczarki.
Jajka roztrzepujemy z odrobiną mleka, dodajemy sól, pieprz do smaku.
.
Zalewamy masę przygotowanym płynem.
Zapiekamy około pół godziny w temp 180-200 stopni.
Najlepiej smakują na ciepło!!!
Zimne są bez wyrazu - proponowane podanie - z keczupem !!!!!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)