18 listopada 2016

Surówka marchewka z majonezem



Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jednych z najmniejszych.
Skrapiamy lekko cytryną, delikatnie solimy, pieprzymy.
Dodajemy majonez lub majonez wymieszany pół na pół z jogurtem naturalnym i dodajemy do startej marchwi.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy by smaki się połączyły i przegryzły, całość jest przepyszna, idealna jako dodatek do obiadu.






2 komentarze:

  1. Zamiast majonezu dodaj łyżeczkę chrzanu i wymieszaj, pychota

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No są różne opcje :-) Z chrzanem też próbowałam, ze śmietaną :-) Każda dobra. Ale w sumie osobiście wole samą startą marchewkę :-)

      Usuń

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)