3 listopada 2016

Kotleciki z jajek :)




Potrzebujemy:

- gotowane jajka około 4-6 sztuk
- przyprawy (sól, pieprz)
- jedno jajko świeże
- bułkę tartą
- olej



Wykonanie:

Ugotowane jajka studzimy, obieramy i ścieramy na grubych oczkach na tarce.
Dodajemy świeże jajko i przyprawy, wyrabiamy na gładką masę.
Formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju :)))

Do kotlecików można dodać "koloru" poprzez dorzucenie do farszu natki pietruszki, koperku, startej papryki czy czego tam żywnie nam się podoba :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)