3 listopada 2016

Faszerowane jabłka i gruszki pod pierzynką z kruszonki :)


Potrzebujemy:

- jabłka i gruszki ( ja miałam 4 jabłka i 2 gruszki)
- masło odrobina
- kruszonka:
*masło 1/2 kostki
*mąką szklanka
*cukier szklanka
*cukier cynamonowy albo sam cynamon


Wykonanie:

- wydążamy owoce, usuwając szypułki i gniazda nasienne
- przygotowujemy kruszonkę : łączymy masło z mąką, cukrem i cukrem cynamonowym, wyrabiamy szybko
- umieszczamy owoce w nasmarowanych masłem kokijkach
- faszerujemy środki kruszonką
- posypujemy rozkruszoną kruszonką po całym wierzchu
- pieczemy ok 45 - 60 minut w temp 180 stopni, aż owoce będą miękkie :)











Polecam podawanie na ciepło, gdy owoce wystygną kruszonka zamienia się w kruche ciasteczko :)))



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)