17 lutego 2017

Łazanki z kapustą i pieczarkami







Składniki:

- makaron łazanki 400-500 gram
- kapusta kiszona 400 gram
- pieczarki 350-400 gram
- cebula - 2/3 duże
- przyprawy
- olej
- kminek, majeranek


Wykonanie:

Makaron gotujemy na lekko twardo. Typowe al dente.
Pieczarki podsmażamy i dusimy. Możemy do nich dorzucić pokrojone w piórka lub kosteczkę cebulkę i zeszklić razem.
Kapustę kiszoną jeżeli jest taka potrzeba drobniej kroimy i gotujemy całość aż lekko zmięknie. Możemy dodać odrobinę kminku do gotującej się kapustki i już go tam zostawić.
Całość łączymy na jeden patelni i delikatnie przesmażamy, dodając przyprawy, majeranek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)