18 lutego 2017

Zapiekanka Warzywno Mięsna






Warstwowo:

- ugotowane ziemniaki (gotujemy al dente, odcedzamy)

- ugrilowane bakłażany (bakłażana myjemy, kroimy w plastry, posypujemy solą, po jakimś czasie zbieramy gorycz i płuczemy, osuszonego podgrilowujemy lekko na suchej patelni)

- mięso mielone delikatnie przesmażone z warzywami (usmażone na odrobinie tłuszczu plus włoszczyzna, może być mrożona)

- sos serowy (gotowy lub zrobiony przez nas ze startego sera, odrobiny śmietanki i przypraw)



Całość wstawiamy do piekarnika na max 45 minut w 180 stopniach.


SMACZNEGO !!!!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)