Sposób wykonania:
Na gotująca się lekko wodę powoli wylewamy jajko, najlepiej by to było robić osobno każdą sztukę ale można zaszaleć i wlać od razu 2-3 jajka :)
Gotujemy dosłownie chwileczkę by żółtko się za bardzo nie ścieło, 2 minutki.
Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsanczamy wodę, doprawiamy :))
Najlepiej jest to robić pojedynczo i najpierw w garnuszku zrobić wir z wody by ładnie białeczko się obkręciło wokół żółtka , ale da się też zrobić tak jak na prezentowanym zdjęciu :) Tylko trzeba sprawnie wydostać jajko w całości z wody :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)