9 października 2019

Roladki indycze z marchewką

Składniki :
- pierś z indyka około kilogram
- przyprawy - do kurczaka/indyka/papryka słodka
- marchewka - 3 sztuki ugotowane
- boczek surowy - kilkanaście plastrów


Wykonanie:
Pierś kroimy i rozbijamy jak na kotlety, opruszamy delikatnie przyprawami, na każdym filecie kładziemy boczek surowy wedle uznania (można jeden paseczek a można większość ilość", kładziemy kawałek ugotowanej al dente marchewki i zawijamy w rulonik.
Roladki układamy obok siebie na blaszce do pieczenia, zalewamy całość bulionem i pieczemy około godziny, obracając mięsko stronami przynajmniej raz.

Pyszne :)))

Z tej ilości mięsa wyszły roladki na dwa obiady dla trzech osób.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)