29 października 2019

Nowe wydanie paróweczek w cieście


Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- odrobina majonezu
- parówki
- jajko do posmarowania
- dodatkowo posypka wedle uznania (sezam, suszona cebula, siemię lnianie)


Paróweczka w cieście francuskim:

- rozkładamy ciasto francuskie
- smarujemy majonezem
- kładziemy paróweczki
- rozcinamy wedle upodobań i robimy nacięcia na cieście
- kładziemy na papierze i smarujemy roztrzepanym jajkiem (może  dodać posypkę)
- pieczemy w ok 220 stopni przez 15-20 minut 


Jemy same lub możemy przygotować dodatkowo jakiś dip, np. czosnkowy





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)