Składniki:
- ciasto francuskie
- jabłka
- rodzynki
- cukier waniliowy
- jajko
Wykonanie:
Przygotowujemy farsz, jabłka kroimy w kostkę, rzucamy na rondelek i dodajemy cukier waniliowy, dusimy aż powstanie nam masa w miarę spójna, do środka możemy dorzucić rodzynki wedle upodobania, mogą być od razu z opakowania albo wcześniej namoczone i osuszone.
Ciasto francuskie rozkładamy, wycinamy kwadraciki i układamy na nich farsz, zawijamy wedle uznania :)
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy od góry jajkiem roztrzepanym.
Pieczemy około 20-25 minut w piekarniku w 180 stopniach , aż się ładnie zarumienią :)
Można też upieczone posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)