3 grudnia 2013

Spagetii z sosem serowym

Składniki:
- troszkę makaronu pełnoziarnistego wstążki
- śmietanka 18% przynajmniej 250 ml lub więcej
- ser tarty, możemy sami zetrzeć jakieś ulubione gatunki serków na pewno około 100 gram
- trójkącik serka pleśniowego łazur
- ewentualnie przyprawy do doprawienia wedle uznania


Wykonanie:
Podnosimy temperaturę śmietanki, dodajemy starty ser, całość niech się rozpuści i pomiesza.
Sosem polewamy ugotowany al dente makaron pełnoziarnisty i na górze układamy plasterki serka pleśniowego :) W sam raz makaronik do winka :-)




 
 
 
 
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)