5 maja 2017

Torille ze szpinakiem i kurczakeim





Składniki:

- paczuszka tortilli
- opakowanie szpinaku
- czosnek
- ser grana padano
- kurczak
- olej
- przyprawy



Wykonanie:

Szpinak podsmażamy z czosnkiem, dodajemy odrobinę soli pieprzu, dosypujemy ser grana padano około 50 gram żeby zagęścić i nadać smak masie.
Przestudzamy.
Kurczaka marynujemy (pierś) i smażymy na oleju ( w kształcie długich paseczków).
Na placku tortilli kładziemy masę szpinakową, na nią kąski kurczaka, zwijamy.
Całość dajemy do lodówki, później kroimy na porcje :-))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)