18 maja 2017

Ciasto marchewkowe



Składniki:

- 1,5 szklanki mąki
- szklanka oleju
- szklanka cukru
- 1,5 szklanki startej marchewki
- sól 1/2 łyżeczki
- soda 1/2  łyżeczki
- jajka - 4/5 sztuk
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- cynamon 1 łyżeczka
- może być kokos, orzechy - szklanka



Wykonanie:

Miksujemy jajka z cukrem, później dalej miksując wlewamy olej powoli.
Stopniowo do masy dodajemy mąkę wymieszaną z innymi składnikami sypkimi.
Całość ciasta mieszamy ze startą marchewką.
Tutaj można dodać kokos lub orzechy.
Wykładamy na blaszkę i pieczemy 50 minut w temperaturze 180 stopni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)