19 października 2016

Płatki owsiane z lnem, otrębami i jabłkiem oraz bakaliami



SKŁADNIKI:

- Płatki owsiane 50g ram
- Len mielony 1 łyżka płaska
- Otręby pszenne/ żytnie/ owsiane 1 łyżka
- Jabłko 1 szt. mała
- Rodzynki, suszone  1 łyżka
- Słonecznik, nasiona 2 łyżki
- Cynamon mielony




Wykonanie:

Płatki gotujemy na wodzie, dodajemy len, otręby, rodzynki suszone, słonecznik i cynamon.
Gdy płatki wsiąkną wodę i będę gotowe możemy wkroić jabłko lub zetrzeć na tarce.
Gęstość owsianki regulujemy dolewając wody w trakcie gotowania.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)