18 września 2014

Mini zapiekanki w kokijkach

Składniki:
 
- 3 duże ziemniaki
 - 4 małe kiełbaski śląskie
- duża cebula
- śmietana 12% lub 18% i przyprawy
- odrobina oleju
- starty ser
 
 
 
Wykonanie:
 
Gotujemy ziemniaki na lekko twarde, wystudzamy i kropimy w grube plastry.
Kiełbaske kropimy w kostkę i podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka.
Do śmietanki dodajemy trochę przypraw, sól, pieprz itp.
Na dół kokijek wlewamy trochę śmietany, na to ziemniaczki, kiełbaskę z cebulką i znowu ziemniaczka, całość zalewamy resztką śmietanki i na górze dajemy odrobinę startego sera.
 
Zapiekamy w piekarniku kilkanaście minut
 
 
 



2 komentarze:

  1. Super pomysł! :D wszystkie przepisy są fajne! proste i szybkie w wykonaniu, a wyglądają pysznie te potrawy. Pora zakupic kokijki (??? tak sie to mówi :P). Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)