18 sierpnia 2014

Lekka zupa krem

Zupka krem z marchewki, ziemniaczków i dyni :)
 
 
 
Składniki:
 
- 6 dużych ziemniaków
- paczka marchewki w kostce
- paczka dyni w kostce
- cebulka
- bulion
- troszkę śmietany 18%
- grzanki
 
 
 
 
Porcja na 2 dni dla trzech osób.
 
 
 
 
Wykonanie:
 
Gotujemy bulion, ja miałam około 5-6 litrów.
 
Wrzucamy najpierw ziemniaczki i cebulkę, gdy ziemniaczki są już miękkawe dorzucamy resztę warzyw mrożonych (oczywiście mogą być też świeże).
 
 
Gotujemy do miękkości, całość zdejmujemy z gazu i miksujemy blenderem, dodajemy odrobinę wcześniej zahartowanej śmietany (2-3 łyżki).
 
Zagotowujemy całość.
 
 
Zupkę krem podajemy z bagietką, grzankami, groszkiem ptysiowym.
 
Smacznego :)
 
 
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)