22 sierpnia 2014

Beza

 
 
 
Prosty i szybki przepis jak mają wpaść nie zapowiedzeni goście :)
 
 
 
Składniki:
- gotowe spody bezowe
- krem gotowy plus mleko schłodzone
- gruszki z puszki
- skórka pomarańczowa
 
Na gotowy bezowy spód kładziemy wcześniej przygotowany krem (smak najlepiej śmietankowy lub waniliowy albo bitą śmietanę, ja osobiście bitej śmietany nie lubię więc wole krem), na to układamy drugi spód bezowy, układamy gruszki, obok keks z kremu  i na keksik trochę skórki pomarańczowej :)
 
Beze możemy dać na chwilkę do lodówki ale nie na długo bo nam krem przesiąknie i zrobi się papka :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)