24 października 2014

Placki ziemniaczane z kukurydzą

 
Składniki:
 
- kilka ziemniaków
- puszka kukurydzy
- sól, pieprz
- jajko 2-3 sztuki
- mąką pełnoziarnista pszenna
- olej rzepakowy do smażenia
 
 
 
Wykonanie:
 
Obieramy i myjemy ziemniaczki, ścieramy na grubych oczkach, dodajemy odsączoną kukurydze i 2-3 jajka, kilka łyżek mąki, solimy , pieprzymy i wyrabiamy na gładką masę.
 
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
 
Po usmażeniu możemy odsączyć od nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witam :-) Będzie mi miło jeżeli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza :) Wszelkie uwagi i wskazówki mile widziane :-)
Pozdrawiam serdecznie :)