Składniki:
Robimy dokładnie taki sam biszkopt jak w przepisach poniżej.
Masa:
Pół kilograma czerwonej porzeczki
-250 gram jagód
-250 gram truskawek
-250 gram malin
Kruszonka:
- 2 części mąki
- 1 część cukru pudru
- 1 część masła
WYKONANIE:
Przygotowujemy Biszkopt według przepisu (patrz niżej inny przepis z Biszkoptem), wylewamy na przygotowaną wcześniej tortownice.
Na biszkopt wykładamy umyte wcześniej i odsączone owoce.
Na górę przygotowujemy kruszonka, kostkę masła ugniatamy z masłem i cukrem ( dobrze jest przed pokruszeniem wsadzić na troszkę kruszonkę do lodówki), posypujemy obficie górę ciasta i wkładamy do piekarnika na 180 stopni.
Ja akurat piekłam w swoim równą godzinkę i potem jeszcze w środku chwile ciacho postało.
Już mi ślinka leci :-)
OdpowiedzUsuńTak, to było wyjątkowe ciasto, kiedy jeszcze lubiłam piec a ciasta mi jako tako wychodziły :) Dziękuje za komentarz i pozdrawiam !!!!
Usuń